شش علامتی که نشون میده شما یک برنامه نویس نیستید !
برنامه نویسی کار هرکسی نیست . هرکسی میتونه یاد بگیره که کد نویسی کنه ولی همه نمیتونن برنامه نویس بشن . ویژگی های یک برنامه نویس خوب رو دارید ؟ در حقیقت شما میتونید یک کدنویس عالی بشید که حتی تو محیط کارش بسیار موفقه و همه قبولش دارن و با این حال هنوز ممکنه یک برنامه نویس نباشید . در این مقاله 6 علامت و نشونه آوردیم که اگه این نشونه ها در شما هست ، برنامه نویس واقعی نیستید و باید فکری به حالش کنین …

بعضی از ما ، مدت زمانی رو صرف رشته دانشگاهیمون کردیم و مهارت هایی رو تو این مدت یاد گرفتیم و بعد از فارغ التحصیلی فکر کردیم که اسم خودمون رو برنامه نویس بذاریم . اگه بخوایم رُک باشیم ، افرادی که این روال رو طی کردن نمیشه اسمشون رو گذاشت برنامه نویس . در حقیقت شما کدنویسی هستید که علاقه خیلی زیادی داره تا یک برنامه نویس بشه ، تازه اگر در دانشگاه کدنویسی رو در حد عادی یاد گرفته باشید ! ( برای درک بهتر اینکه دنیای دانشگاه با دنیای واقعی خیلی فرق داره توصیه می کنیم مقاله ” دانشگاه منو برنامه نویس کرد ؟! ” رو مطالعه کنید ! )
ویژگی های برنامه نویس خوب و حرفه ای کمی متفاوته ! تا موضوع از این پیچیده تر نشده بریم سراغ شش علامتی که نشون میده شما برنامه نویس نیستید !

-
نشانه اول : نداشتن خلاقیت
شاید همه شما برنامه نویسی رو یک کار خیلی منطقی بدونید ولی این طور نیست . برنامه نویسی خیلی شبیه انجام دادن یک کار هنریه . یک پروژه ای که قصد دارید انجام بدید مثل یک بوم خالی نقاشی میمونه و وسایل رنگ آمیزی شما میشن زبان برنامه نویسی ، فریم ورک ها ، کتابخونه ها و …. ! شما در برنامه نویسی از هیچ چیز ، چیزی رو خلق میکنید که همه چیز رو تحت تاثیر خودش قرار میده و این فرآیندی هست که شما برای انجام دادنش قطعا نیاز به خلاقیت بالایی دارین . شاید اطرافتون برخی افراد متعصب رو دیده باشید که میگن فقط یک راه درست برای کد نویسی یک برنامه وجود داره ولی این کاملا اشتباهه .
مثل این میمونه که من بگم فقط یک راه برای ساختن یک خونه ، نوشتن یک رمان و یا رفتن به محل کارتون هست . برای اینکه شما بتونید تو برنامه نویسی خلاق تر بشید ، نیازه که هر روز راههای جدیدتری رو برای نوشتن یک برنامه امتحان کنید .
بدون یک ذهن کنجکاو شما دید خودتون رو محدود میکنید و به همه مشکلات از یک زاویه نگاه خواهید کرد و تو این حالت برنامه نویسی براتون یک کار تکراری و خسته کننده میشه . این جمله آخری که گفتم رو از صد ها نفر برنامه نویس شنیدم ! علتش اینه که این دوستان صرفا یک راه یا چند راه مشخص می شناسن و سال ها هست از همین راه ها بدون هیچ تغییر و خلاقیتی استفاده می کنن .

-
نشانه دوم : متکی به دیگران باشید
یک برنامه نویس نیازه تا همه مشکلاتشو خودش حل کنه شاید برای همین باشه که همه فکر میکنن برنامه نویس ها آدم ها گوشه گیر و منزوی هستن ولی اونها در هر زمانی دارن به مشکلاتی که بهش برخوردن فکر میکنن و دنبال یک راه حل مناسب برای اون هستن . انگیزه شما برای ادامه دادن و نوشتن برنامه و به انتها رسوندن اون از درون خودتون میاد . شما باید عاشق برنامه نویسی باشید ، اگر شما عاشق کاری که انجام میدهید نباشید هیچوقت به اون هدف یا محصولی که دارید براش تلاش میکنید نمی رسید .
این مورد به شدت مهمه ، روزانه بالای 30 درخواست از طرف کاربران عزیز آکادمی لرن فایلز داریم که داخلش از ما درخواست شده تا مشکلشون در کد نویسی رو حل کنیم اما سال هاست جواب ما به این دسته از درخواست ها فقط و فقط یک جمله هست : ” با سلام ، یک کد نویس باید توانایی سرچ و پیدا کردن راه حل رو از طریق منابع انگلیسی و فارسی داشته باشه ، حل باگ برنامه شما توسط ما چیزی را درست نخواهد کرد . لطفا نحوه حل مشکلات رو از گوگل بخواهید . موفق باشید. ”

-
نشانه سوم : از کارهای منطقی متنفرید
برنامه نویسی همون قدر که یک کار خلاقانه هست یک کار منطقی هم هست . شما اکثر اوقات مجبور میشید که یک کد رو تصحیح کنید تا بخواید اون رو بنویسید و این باعث میشه که شما دائما در حال رفع کردن مشکلاتی باشید که ناشی از اشتباهات منطقی شماست .
تو دنیای برنامه نویسی به این روند دیباگ کردن برنامه میگن که میشه گفت قسمت اصلی برنامه نویسی اینجاست و نه خلق اون . آیا وقتی به یه معمای منطقی بر می خورید جذب اون میشید ؟ علاقه دارین تا یک چیز خراب رو درست کنین ؟ درباره اینکه که یک برنامه چطور کار میکنه کنجکاو هستین ؟
شما باید قادر باشید تا به تمام سوالات بالا جواب مثبت بدهید .

-
نشانه چهارم : نمیتوانید به مدت طولانی روی صندلی بنشینید
برنامه نویسی تو همه جای دنیا نشستن طولانی پشت سیستم رو میطلبه . شما میتونید میز کارتون رو طوری طراحی کنید که به حالت دراز کشیده و ایستاده کار کنید ولی فرقی نمیکنه شما باید به مدت طولانی پشت میز کارتون باشید . شما هنگامی که میخواید برنامه نویسی کنید غرق کار خودتون خواهید شد و متوجه هیچ چیز دیگری غیر از کاری که درگیرش هستید ، نمیشید . ( درست گفتم نه همه ما برنامه نویس ها حداقل این مورد رو درک کردیم
)
بعضی از افراد هستند که از نشستن زیاد متنفر هستن و حتی به بیماری هایی که ممکنه بعد از اون سراغشون بیاد فکر میکنن . متاسفانه به این افراد نمیشه لقب برنامه نویس رو داد . چون هر کاری یه سری مشکلاتی داره که میشه اونا رو تا حدی مرتفع کرد اما بیشتر نه ! پس اگه خیلی به سلامتی اهمیت میدید لطفاً در منزل بشینید و فقط استراحت کنید

-
نشانه پنجم : علاقه به ساعات کاری مشخص دارید
برنامه نویس ها به دو دسته تقسیم میشن ، یک : اونهایی که برای دیگران کار میکنن ، دو : اونهایی که برای خودشون کار میکنن .در هر دو حالت فرقی نمیکنه ، شما باید خودتون رو آماده کنید . شب بیداری های متوالی ، کدنویسی های طولانی مدت و در نهایت کیفیت زندگی پایین تر . (این مورد شاید برای اون دسته از برنامه نویس هایی که برای دیگران کار میکنن اتفاق نیافته .)
ددلاین هایی ( Deadline ) یا همان ضرب العجل هایی که برای انجام یک پروژه تعریف میشه گاهی شما رو بدجور اذیت میکنه و اصلا مثل کارهای اداری که از 7 صبح میرین تا ساعت 14 نیست . نه خود کار به اون شکل هست و نه کیفیت کار ! بلکه شما موظف هستید و قطعا باید تا فلان روز و فلان ساعت ، پروژه رو تحویل بدید ! شما اگر نتونید کار خودتون رو در زمان گفته شده به انتها برسونید ممکنه مشکلات زیادی براتون به وجود بیاد .
معمولا برنامه نویس ها در تیم هایی کار میکنن که کارها دسته بندی شده و اگر شما کار خودتون رو در تایم مشخص انجام ندید ، کل اعضای تیم با مشکل مواجه میشن . حالا مجبور به ساعت کاری نامنظم و شب بیداری نیستید دوست من ، شما می تونید اونقدر منظم باشید که سر ساعت شروع به کار کنید و سر ساعت بخوابید ، تا خواب خوب و مفید شب رو از دست ندید

-
نشانه ششم : انتظار دارید که خیلی زود پولدار شوید
یک زمانی برنامه نویس شدن به شما کمک میکرد که خیلی زود پولدار شوید . چون شما جزو معدود افرادی بودید که یک زبان برنامه نویسی رو میدونستید و کل بازار کار تو دست شما بود و همچنین تکنولوژی ها و زبان های برنامه نویسی اونقدر کم بودند که بتونید خیلی سریع به انتهای خط یادگیری برنامه نویسی برسید . در حال حاضر هم هستند برنامه نویس هایی که در دوره زمانی خیلی کوتاهی به موفقیت میرسن ولی این موارد الان از گذشته کمتر شده و الان اراده خیلی بیشتری نیاز دارین ، در حقیقت این افراد موفق در عصر حاضر ایده های جالب ، ساده و پول ساز و نهایتاً خوبی داشتن که تونستن خیلی زود به موفقیت برسن . اگر هدف شما از اینکه برنامه نویس بشید اینه که در مدت کوتاهی که به حجم بالایی از ثروت برسید ، همین الان بگم که راه درستی برای اینکار انتخاب نکردید . در این راه باید کمی صبر کرد اما بعد از صبر و تلاش موفقیت اون از هر رشته و تخصصی می تونه سودآوری بیشتری داشته باشه .
نتیجه گیری :
شاید الان به این نتیجه رسیده باشید که برنامه نویسی اون چیزی نیست که دربارش فکر میکردید و تا الان هم زمان زیادی برای برنامه نویس شدن صرف کردید اما در واقع اینطور نیست !
این مقاله شاید نادر باشه در سطح وب اما ما واقعیت ها رو میگیم تا شما بدونید در چه مسیری پا گذاشتید و باید چه ویژگی هایی داشته باشید . جای نا امیدی نیست ، فقط واقعیت ها رو ببینید و بعد پر قدرت ادامه بدید . این مورد رو هم بهتون بگم که اگه فکر میکنید به هیچ وجه نمیتونید دیگه برنامه نویسی رو ادامه بدید و تمام نشانه های بالا رو دارید اما همت و اراده تغییر خودتون رو ندارید تا در این مسیر موفق بشید ، جای نگرانی نیست .
در حقیقت شما وقت خودتون رو هدر ندادید شما میتونید با اندکی تفکر به یک شکل دیگه از تجربه ای که به دست آوردید استفاده کنید . تجربه یک برنامه نویس حتی اگر روزی کارمند ساده یک اداره هم باشه بسیار کمکش می کنه . ( توصیه می کنم مقاله ” یادگیری برنامه نویسی برای همه لازمه ! “ رو مطالعه کنید ! )
اگر شما هم نشانه های بیشتری در این باره میدونید ، ممنون میشیم اونا رو با ما و سایر کاربران در بخش نظرات درمیون بذارید تا تکمیل کننده این مقاله باشه .
منبع: لرن فایلز